Akşehir’de 2026-2027 adli yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, Başsavcı Vekili Ekrem Yavuz Öztop, Adalet Komisyonu Başkanı Murat Cirit, Akşehir Baro Temsilcisi Av. Nergis Ak Filizfidan ile çok sayıda avukat katıldı.

Yıllardır hâkim, savcı, avukat ve adliye personeline çalışma ortamı sunan mevcut adliye binasında gerçekleştirilen adli yıl açılışı, bu yıl farklı bir anlam taşıdı.

Akşehir Adliyesi’nin yeni ve modern binasına taşınmaya hazırlanması nedeniyle mevcut bina, düzenlenen törenle adeta yeni döneme uğurlandı.

Yıllar boyunca çok sayıda davaya ve duruşmaya tanıklık eden adliye binası, hukuk camiasının önemli mesleki anılarına da ev sahipliği yaptı. Binanın koridorlarında yılların emeği, yüzlerce dava dosyasının izleri ve adliye çalışanlarının mesleki hatıraları kaldı.

Eski adliye binasında gerçekleştirilen son adli yıl açılışı, geçmişe duyulan vefa ile yeni dönemin heyecanını bir araya getirdi.

Yeni adli yılın başta hâkim, savcı, avukat ve adliye personeli olmak üzere tüm yargı camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.