Görüşülen maddeler ilgili komisyonlara sevk edilirken, meclis toplantısına 15 dakika ara verildi. Aranın ardından toplantı, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Nuri Bozoğlu başkanlığında yeniden gerçekleştirildi ve gündem maddeleri oylamaya sunuldu.
5 Taşınmazla İlgili Kararlar Alındı
Mecliste Altuntaş Mahallesi'nde bulunan yol fazlası arsanın ihdas edilerek belediye adına tescil edilmesi ve ardından maliklerine satılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Yeni Mahalle'de bulunan yol fazlası arsanın belediye adına tescil edilerek maliklerine satışına ilişkin teklif de oy birliğiyle kabul edildi.
Yine Yeni Mahalle'de mülkiyeti Akşehir Belediyesi'ne ait olan taşınmazın, birleştirilmek üzere komşu taşınmaz maliklerine satılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Seyran Mahallesi'nde bulunan yol fazlası arsanın ihdas edilerek belediye adına tescil edilmesi ve ardından satılması teklifi de oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti belediyeye ait olan ve şuyulandırılacak diğer parsel ile birlikte maliklerine satılması da karara bağlandı.
Çay Mahallesi'nde İmar Planı Değişikliği
Mecliste Çay Mahallesi'nde bulunan alana ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği teklifi görüşüldü. Teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Önceki Meclis Kararı Yeniden Görüşüldü
Toplantının son maddesinde ise avan/taslak projede meydana gelen değişiklik nedeniyle Akşehir Belediye Meclisi'nin 7 Ağustos 2026 tarih ve 60 sayılı kararının 3 ve 4'üncü bentlerinin yeniden görüşülmesi ele alındı.
Söz konusu teklif, yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.
Akşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında görüşülen 6 madde, yapılan oylamalar sonucunda karara bağlanmış oldu.






