Her gün televizyon ve gazete haberlerinin önemli kısmı; şöyle başlıklardan oluşuyor:

-" Çeşmeden Yunanistan'a gitmeye çalışan bin yüz altmış  kaçak yakalandı..."

-"Yunan adalarına kaçak giden beş yüz otuz kaçağın tekneleri durdurularak geri çevrildi..."  Gazeteler, televizyonlar ve yetkililer; sanki o kaçakların Avrupa'ya gitmesini önleyip yurdumuzda kalmalarını sağlamakla iyi bir iş yapmış gibi övünürler. Oysa yaptıkları iş halkımızın ve ülkemizin zararınadır. Kendi vatandaşlarımızın zar zor bulabildiği işleri; yabancılara kaptırmayı ve ülkemize baş belası  ve ağır yük olacak Suriyelileri, Afrikalıları ve  diğer yabancılara kaptırmakla, aslında yanlış ve kötü bir iş yapmış oluyorlar.

Bu kaçaklardan Avrupa'yı ve Yunanistan'ı korumak için yetkililerimizin ve görevlilerimizin sarf ettiği çabalar; ne kadar yarasız, hatta ülkemize çok zararlı olan bir gayretkeşliktir!

*Yunanistan'ı ve Avrupa'yı; kaçak göçmenlerden koruma görevi bize mi verildi?

*Yunanistan'dan, hatta Avrupa Birliğinden ve Avrupalı devletlerden; bizim çıkarlarımızı korumak için, en küçük bir adım atıldı mı? Böyle bir iyilik gördük mü?

*Yakaladığımız kaçakları yurdumuzda tutarak beslediğimizde; onlar ülkemizin kalkınmasına ve asayişimize bir katkı mı yapacaklar?

*Hayır tam aksine; onları burada beslemek ve barındırmak, ülkemize ağır yükler getiriyor. Bir sürü suçlu namzedini beslemiş ve barındırmış oluyoruz.

Ülkemizde suçlar artıyor.

*Çoğu kaçaklar büyük kentlerimizin sokaklarında; dinimizi de istismar ederek dileniyor. Burada yıllarca kalıp halkımızın kanını emmek için her yola başvuruyorlar.

*İçlerinden çeşitli suçlar işleyen ve bu yolda örgütlenenler de, ne yazık ki çok çıkıyor.

*O kaçak yabancılar burada kalarak, bizim işsiz vatandaşlarımızın iş bulma şansını da ellerinden almış oluyorlar.

Eğer kaçak yabancılar konusunda bir şey yapılacaksa; bu gayret, onların ülkemize girmesine hatta yaklaşmasına engel olmak yönünde gerçekleşmeli.

Buna benzer birçok yanlış politikalar ve tatbikatlar gözden geçirilip; insanlarımızın yararına doğru değiştirilirse; mali durumumuz düzelebilir; vatandaşlarımızı mutlu etmeye yönelik gayretlere zaman ve kaynak bulunabilir.