Açılış törenine Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Nuri Bozoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaren Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Yağcı, açılış konuşmasında derneğin, afetlere karşı en büyük gücün dayanışma ve eğitimli müdahale olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin doğal afetlere karşı duyarlı bir coğrafyada bulunduğuna vurgu yapan Yağcı, "Yaren Arama Kurtarma Derneği, Akşehir'in kültürel mirasından ve Sıra Yarenleri'nin dayanışma kültüründen ilham alarak kuruldu. Bu dernek, iş birliği, paylaşma ve güç birliği değerlerini, afetlere müdahale ve toplum güvenliği için kullanmayı amaçlıyor," dedi. Ayrıca, dernek olarak Konya AFAD ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
Yağcı, Konya AFAD İl Müdürlüğü'ne rehberlik ve iş birliği için minnettarlıklarını dile getirerek, 6 Şubat'ta hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı diledi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile Yaren Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin hizmet binasının açılışı yapıldı.
Dernek Başkanı Abdullah Yağcı, katılımcılara arama kurtarma malzemeleri hakkında bilgi vererek, afetlere müdahalede kullanılan teknik ekipmanlar ve süreçler hakkında bilgilendirmede bulundu.