İlçemizde 15 yıldır faaliyet gösteren Umut Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, 20 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan 300 yataklı Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin inşaatına başladı.





Umut Rehabilitasyon Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Camcı; 10 bin metre kare kapalı alana sahip olacak tesisin, Türkiye’nin en büyük Bakım Merkezlerinden birisi olacağını söyledi. Bedensel, Zihinsel ve Ruhsal engellilere hizmet verecek tesisin 3 bloktan oluşacağını ve 300 yatak kapasitesine sahip olacağını belirten Camcı, tesisin inşası kararını aldıkları süreci şöyle anlattı:





“Akşehir’de, Seyran Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi No:55 adresinde 3 bin m2 kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden birini yaparak başladık. 320 engelli bireye her alanda yüksek kaliteli eğitim veren Umut Özel Eğitim ve Bakım Merkezleri, faaliyetlerine; 2015 yılında Yeni Mahalle Taşkın Sokakta 7 bin 500 m2 kapalı alana sahip üç bloktan oluşan ve yaklaşık 230 vatandaşımıza hizmet veren Yatılı Bakım Merkezini inşa ederek devam etti.





2017 yılında hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın sayısının 600’e yaklaşmasıyla, Seyran Mahallesine Umut Sosyal Tesislerini açarak tüm sosyal etkinlikleri planlı ve programlı bir hale getirdik. Akşehir halkının hizmetlerimize daha kolay ulaşabilmesi ve ücretsiz danışmanlık hizmetinden faydalanabilmesi için de 2019 yılında Afyon Caddesi üzerinde bulunan irtibat büromuzu hizmete açtık. Merkezimizin çok kısa bir sürede tam kapasiteye ulaşması nedeniyle 300 yataklı yeni bakım merkezimizi inşa etmemiz zorunlu hale gelmişti. Biz de bu doğrultuda aldığımız kararla, Seyran Mahallesi Tunahan Caddesi No:41 adresinde 300 yataklı yeni merkezimizin inşasına başladık.





Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) erişilebilirlik standartlarına uygun olarak tasarlanan tesiste; spor salonları, fizik tedavi salonları, sosyal etkinlik salonları, iş atölyeleri, hayvan barınakları ve tarımsal rehabilitasyon alanlarıyla engellilere Avrupa standartları üzerinde hizmet verilecek. Umutevim Limited Şirketi bünyesinde halen 170 kişi çalışırken, 300 engellinin bakım hizmeti alacağı yeni merkezde yaklaşık 200 kişi istihdam edilecek.”





Tüm Türkiye’de Umut Bakım Merkezlerinin engelliler ve ailelerince tercih edilir olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Özgür Camcı; “Bu durum bizleri, yeni yatırımlar yapmamız yönünde teşvik etmiştir. Ülkemizde Umut Bakım Merkezlerinin engellilik ve bakım alanında bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler, Akşehirimizin tanınmasına ve UMUT isminin bir marka değeri kazanmasına sebep olmuştur” dedi.





Umut Spor Kulübü çatısı altında; Akşehirli çocuklara ve gençlere, sporcu olarak yetişmeleri konusunda önemli katkılar sağlayan Özgür Camcı, bir taraftan da Türkiye Özel Bakım Merkezleri Dernek Başkanlığı görevini sürdürüyor. Şehrimiz iş insanı Camcı’nın Akşehir’e yatırım yapmaya devam etmesi ve Umut Bakım Merkezlerinin bölgeye hitap ediyor olmasının bir sonucu olarak; Akşehir’in yakın zamanda, engelli ve yaşlı turizmi açısından bir cazibe merkezi haline geleceği değerlendiriliyor.