İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. Pek çok il ve ilçenin tanıtım yaptığı fuarda en fazla ilgiyi, Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak açtıkları standın ve Temsili Nasreddin Hoca’nın çektiği öğrenildi. 

Fuar’ın ilk gününde misafirleri; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna, Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ağırladılar. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da standı ziyaret edenler arasında yer aldı. Temsili Nasreddin Hoca ile sohbet eden Bakan Ersoy, Akşehir Belediyesi’nin turizme yönelik projeleri hakkında bilgi aldığı Başkan Akkaya’ya çalışmalarında başarılar diledi.

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcilerin buluştuğu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te Akşehir standını ziyaret eden ve aralarında birçok vali, il ve ilçe belediye başkanı, kaymakam ve turizm seyahat acente yetkilisinin de bulunduğu yerli ve yabancı misafirler, temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirdiler. Akşehir’in coğrafi işaretli lezzetleri olan Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Tahinli Pidesi ve Akşehir Kiraz Lokumu ziyaretçilerin beğenisine sunulurken Akşehir Belediyesi kültür yayınları da ziyaretçilere dağıtıldı.

Marka Şehir olma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda düzenlenen fuarlara katılmaya özen gösterdiklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, fuara ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir’imiz, İç Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biridir ve köklü bir tarihin yanı sıra büyük bir kültür hazinesine de sahiptir. 13. yüzyılda Akşehir’de yaşamış olan ünlü halk bilgesi, nüktedan, devrinin ilim adamı Nasreddin Hoca; Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada uluslararası bir üne kavuşarak evrensel bir kimlik kazanmıştır.

Akşehir’imiz; camileri, kilisesi, hamamları, medresesi, evleri ve çarşıları ile turizmin yeni gözbebeği olan şehirlerden biri olacaktır. Akşehir’imiz, 16 Türküsü ve 8 adet folkloru ile kadim bir kültür deryasıdır. Sultan Dağları eteklerinde kurulu olması itibariyle dağ turizmi açısından da oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Tırmanış, yürüyüş (Treeking) ve kamp yapma açısından oldukça elverişli olan dağlarımız, yamaç paraşütü sporcularının da ilk sırada tercih ettiği parkurların başında gelmektedir.

Dünya’nın ortası Akşehir; yemyeşil meyve bahçeleri, temiz havası, gezilecek doğal ve tarihi dokuları, samimi ve güler yüzlü insanları, coğrafi işaretli Tandır Kebabı, Peynir Baklavası ile ziyaretçilerini beklemektedir. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte bu fuarda yer almamızın nedeni de tüm bu güzellikleri ziyaretçilerimize aktarabilme fırsatını değerlendirme arzumuzdur.”

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan EMITT Fuarı, 12 Şubat Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.