Edinilen bilgiye göre; Adana’dan Konya’ya giden öğrencileri taşıyan 41 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda, polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Kaza sonucu 2 öğrenci kaza yerinde, 1 öğrenci ise hastaneye sevki sırasında hayatını kaybederken, 41 kişi ise yaralandı. Yaşamını yitiren öğrencilerden ikisinin Konya Selçuk Üniversitesi, birinin ise Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrenim gördükleri öğrenildi.

Yaralılar öncelikle Niğde Bor Devlet Hastanesi ve Niğde Devlet Hastanesi’ne, ardından da bir bölümü Konya Ereğli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ereğli’den Konya Şehir Hastanesi’ne getirilen 18 öğrenciden 12’si taburcu edilirken 6’sının tedavilerine devam edildiği bildirildi. Gözlem altında olan 28 öğrenci dışında; Kayseri Erciyes Üniversite’sine sevk edilen bir öğrenci ile Konya’da 4 olmak üzere toplam 5 öğrencinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.

Yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; şoförün verdiği ilk beyana göre kazanın, şoförün uyumasından kaynaklandığını söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yer verilen duyuruya göre; Adana-Niğde Otoyolu’nda yaşanan vahim trafik kazası nedeniyle “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri” adıyla 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. Spor Şenlikleri programı iptal edildi.