Divan Başkanlığını Erdal Bahçıvan’ın yaptığı toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, konsey başkanları ve ülke genelindeki oda-borsa delegeleri katıldı.

Akşehir’den Güçlü Temsil

Genel Kurul’da Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akşehir Ticaret Borsası, güçlü bir heyetle temsil edildi. Toplantıya Akşehir TSO adına; TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan, TOBB Delegesi Cafer Onur Keskin, Meclis Başkanı Avşin Duman ve Genel Sekreter Filiz Tuna katıldı. Akşehir Ticaret Borsası adına ise Meclis Başkanı Rafet Akçetin ve TOBB Delegesi Abdurrahman Karataşlı toplantıya iştirak etti.

Genel Kurul’da, TOBB bünyesinde oluşturulan birçok komisyonun faaliyet raporları ve değerlendirmeleri sunuldu. Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekçeleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ile Basın ve Yayın Komisyonu sunumları, katılımcılarla paylaşıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurul konuşmasında TOBB’un yıl boyunca yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. İş dünyasının güncel sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Akşehir TSO Başkanı Ender Kalkan, genel kurul sonrasında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, 81. Genel Kurulumuzu başarıyla tamamladık. Genel kurulumuzun, iş dünyamız adına verimli ve birleştirici bir atmosferde gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyorum. Başta Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat olmak üzere, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Tobb Genel Kurul 2