TÜBİTAK, her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu gökyüzü gözlem etkinliklerine Diyarbakır’ın ardından Van ve Erzurum ile devam ediyor. Astronomi ile teknoloji ve doğayı buluşturan etkinliklerde Van için başvurular tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum etkinliği için başvuruların gozlem.tug.tubitak.gov.tr adresinden açıldığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın aktardığı bilgiye göre; Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği; Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının himayelerinde Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve DAG desteğiyle TÜBİTAK koordinasyonunda düzenleniyor.

Uzaya ilgi duyan herkesin yaş farkı gözetilmeksizin başvurabileceği etkinlikte kura yöntemiyle belirlenecek olan katılımcılar, Konaklı Kayak Tesislerinde kurulacak çadır kampı, gözlem ve etkinlik alanında gökyüzünü izleyecek. Gündüz saatlerinde ise 3 bin 170 rakımlı tepede bulunan Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) de ziyaret edilebilecek.

Gözlem etkinliği; Erzurum’un ardından 18-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Antalya Saklıkent’te gerçekleştirilecek.