Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında, 2019 yılı Aralık ayında imzalanan protokol kapsamında, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlükleri ile TSÜAB’a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları Konya’da da start aldı. 2020-2021 üretim sezonunda Konya’da ilk kez Tarım Orman İl Müdürlüğü aracılığı il genelinde başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Akşehir’in Gözpınarı ve Kozağaç Mahallerinde denemeler başladı.

Denemesi yapılan çeşitlerden ilki olan “Mirsa ekmeklik buğday” çeşidinin, Gözpınarı Mahallesi’nde 6 dekarlık alanda ekimi yapılırken, bir diğer çeşit olan “Tekfen 2064 ekmeklik buğday” çeşidinin de Kozağaç Mahallesi’nde, yine 6 dekarlık alanda ekimi gerçekleştirildi.

Çeşitlerin takibi Akşehir İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından yürütülerek, bölgeye uyumu hakkında yapılacak değerlendirmeler çiftçilerle paylaşılacak.