Konya’da bulunan bin 330 işletmede, yılda yaklaşık bin 440 ton bal üretildiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Konya Arıcılar Birliği ile önemli faaliyetler yürütüyoruz. Arıcılarımızın temel ihtiyacı olan kovanlar hazırlandı ve şu an itibariyle 2 bin 500 çift katlı, polen tuzaklı kovanımızı arıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu yeni yapılan kovanlar inşallah arıcılarımız için bir nefes olacak.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer verilen bilgiye göre; daha önce de “Modern Arıcılık Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye arı kovanı, bal süzme makinası, bal dinlendirme kazanı, güneş enerji paneli, bal sağım çadırı gibi malzemelerden oluşan ekipman desteğinde bulunulmuştu.

Tüm dünyada çok kıymetli olan lavanta balının Konya’da da üretiminin artırılması amacıyla da Güneysınır’da 1,8 milyon lavanta fidesi ile bal ormanı oluşturulmuş, bölgedeki lavanta üreticilerine 5’er arılı kovan desteği verilmişti.