Cenap Taner, Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 1. Grup’ta kümede kalma maçını bugün oynayan Sandıklıspor’da büyük bir başarıya imza attı.

Afyonkarahisar Süper Amatör’de mücadele veren ve Belçika’da yaşayan gurbetçilerin maddi desteği ile sezona sağlam bir bütçe ile girerek 61 puanla şampiyon olan Emirdağspor’un BAL Ligi’ne yükselmesine, başarılı teknik direktör Cenap Hoca engel oldu.

Bugün saat 15:00’da Afyonkarahisar’da karşı karşıya gelen Sandıklıspor-Emirdağspor mücadelesini tek golle kazanan Sandıklıspor kümede kalmayı başardı.

Sandıklısporlu taraftarlar, karşılaşma sonrasında Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve futbolcular lehinde coşkulu tezahüratta bulundular.

2017-2018 sezonunda Akşehirspor’un başına geçerek takımı küme düşmekten kurtaran, 2018-2019 sezonunda ise şampiyon yaparak, 3. Lig’e yükselme maçlarını şansız penaltılarla kaçıran Cenap Hoca, başarısının tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtladı.

Futbolda istikrar yerine kaosu göze alan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya en sonunda kendi etti, kendi buldu. Futboldan anlamayanları, sırf siyaset gütmek için yönetime seçtirmesi sonucunda olan Akşehirspor’a oldu ve takım bir inat uğruna küme düştü.

Sandıklıspor Belediye Başkanı arayıp-sorup Cenap Hoca’yı takımın başına getirirken, Sayın Akkaya siz ne yaptınız? İkazları dikkate almayarak hem takımı hem de kendinizi küme düşürdünüz.

Bugünlere gelmesine öncülük ettiğiniz Akşehirspor’a, Cefakar-Vefakar Taraftarına ve Sporseverlere ve bunca emeğinize ve çabanıza yazık olmadı mı?

Sizi, ikinci yarı maçları başlamadan önce uyarmış ve küme düşme prosedürünü yazılı olarak göndererek konuya hakim olmanızı sağlamıştık. Siz ne yaptınız? Uyarılarımıza kulak vermeyerek -İmam bildiğini okur- gibi hareket ederek tecrübesiz yöneticilerle ve başarıları olmayan antrenörlerle devam ettiniz.

SONUÇ; Akşehirspor küme düştü!

Şunu hatırlatmakta fayda görüyoruz ki; Sporda küme düşme varsa, siyasette de küme düşme var ki, lütfen bunu da göz önünde bulundurunuz.

Demek ki neymiş; bir zamanlar takımı şampiyon yapan ve size balkon konuşmaları yaptıran tecrübeli bir Cenap Hocanız yoksa, o zaman siz de yoksunuz!

Elbette bu duruma üzüldüğünüze inanmakla birlikte çözümsüz bırakılmasına seyirci olmanıza da en çok biz üzüldük. Ama bu durumu telafi etmek için bir şeyler yapacaksınız artık lütfen spordan anlayan, yöneticilik vasfı olan tecrübeli insanlarla bir araya gelin ki, en azından emeğinizin karşılığını alın.

Size laf getirip-götürenlerle bir yere varılamayacağını da umarım anlamışsınızdır.

Gün ayrışma günü değil, el ele verip önümüze bakma günüdür.

Hiçbir şey için geç kalınmış değildir!

Kadir Geceniz Mübarek Olsun...