Satılmış istifa açıklamasında şunları söyledi:  “MHP’nin anlam yüklemenin, kişisel düşünce akıl fikir hedef hiyerarşisinde şahsıma yönelik hiçbir katma değer ilgi ve irtibatının yansımadığını, tercih ve kabullerle görüp yaşadığımdan kurumsal yapıyla bağımı kesip tüm yükümlülüklerden vazgeçtiğimi bildiriyorum. Bundan sonra özgül ağırlığımın karşılık bulduğu kıymet atfettiği ilgi ve ilişkileri önemseyip ölçü muhafazasında değer eksenli kişisel aidiyet bağımın yükümlülüğünde konumlanacağının da bilinmesini isterim.
Kurumsal aidiyet hassasiyetimin yükümlülüğüyle eleştiri hakkı kazandığımı düşünerek Yönetim ilişkisinin karşılık bulmayan fiğürlerine dair yaptığım eleştirileri de sonlandırıyorum. Yazdığım eleştiri yazılarını sayfamdan kaldırıyorum. Velhasıl bundan sonra aidiyet bağımı kestiğim kurumsal yapının (MHP)nin yüklem ve yükümlülükleri beni bağlamamaktadır. 
Kimsenin üst başlık hatırlatmalarıyla içeriksiz foksiyonellik arzeden kavram tanım anlam işaretlemeriyle akıl danelik ederek İdeal gözlemci rolüyle hatırlatıcılık etmeye kalmamasını hasseten rica ederim.
İsnatlı isnatsız haklı haksız bir konumlamaya tabi olmadan tabi tutulmadan var olma karar ve zzmindeyim. Kim kimle olur kim kimi sayar sever korur tercih eder teveccüh gösterir, beni ilgilendirip alakadar etmez. 
Bana hitap etmeyen kutsal kabul ve yüklemlerin bende hiç bir karşılığı yoktur. Boş palavralarada karnım toktur. Aç olan yer içer beni alakadar etmez beni bağlamaz. Velhasıl Ülkücü neredeyse dava oradadır.
Dava neredeyse ülkücü oradadır.”