Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin farklı bölgelerinden Alevi-Bektaşi derneklerinin katılımıyla başlatılan anma programı, bu yıl da İstanbul merkezli Haydar Eren Eğitim ve Kültür Vakfı ile Seyyid Mahmud Hayrani Derneği iş birliğiyle organize edildi.
Etkinliğe Türkiye’nin birçok ilinden gelen katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Programda Seyyid Mahmud Hayrani’nin öğretileri ve manevi mirası üzerine konuşmalar yapıldı. Ardından misafirler, Akşehir turuna çıkarak şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetti.
Günün devamında Hıdırlık Sofrası’nda düzenlenen yemekle bir araya gelen katılımcılar, sonrasında Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi önünde cem ibadeti gerçekleştirdi.
Etkinlik sonunda dernek yöneticileri, gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverlikten dolayı Akşehir halkına teşekkürlerini iletti.
![]() |
![]() |
![]() |








