Bakanlığın resmi internet sitesinde ter alan açıklamaya göre; metaverse çağına hazırlık yapılması ve bu konudaki altyapı çalışmalarının desteklenmesi amacıyla başlatılan MEB VR proje çalışmaları kapsamında MEB VR Açık Dünya ortamı geliştirilerek 5’i matematik kazanımlarıyla eşleştirilmiş, 1’i ise etkinlik niteliğinde olmak üzere toplam 6 farklı oyun hazırlandı. MEB VR 3B oyunları, açık harita üzerinde oyuncuya dilediğince gezerek farklı matematik oyunlarına katılma olanağı tanıyacak şekilde pilot nitelikte tasarlandı.

Oyunların senaryo, tasarım, grafik ve yazılım unsurlarının tamamı, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Ortaokul 7’nci sınıf matematik dersinin müfredattaki farklı kazanımlarına yönelik senaryolaştırılan oyunlarda, teknik donanım olarak sanal gerçeklik gözlükleri kullanıldı. Proje ile 500’ün üzerinde 3 boyutlu modellenmiş nesne üretildi.

Hazırlanan oyunlar; tam sayılarda toplama ve çıkarma işlemlerini yaptıran “sayı doğrusu-kapı oyunu”, üç boyutlu cisimlerin farklı yönlerden iki boyutlu görünümlerini çizdiren “küp oyunu”, eşitliğin korunumu ilkesini uygulatan “terazi oyunu”, doğru orantıyla ilgili problemleri çözdüren “pizza oyunu”, rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yaptıran “sera oyunu” ve MEB VR Açık Dünya’nın oyuncular için keyifli bir gezinme alanına dönüştürülmesi amacıyla tasarlanan “ok atma oyunu” şeklinde sıralanıyor.

Konuya ilişkin açıklamada; bu tarz farklı projelerin hayata geçirilebilmesi, yaygınlaştırılması ve öğretmenlerin metaverse çağına hazırlanmaları için “Sanal, Artırılmış ve Karma Gerçeklik Uygulamalarına Giriş Eğitimi” kursunun da YEĞİTEK Genel Müdürlüğü’nce ÖBA üzerinden öğretmenlerin hizmetine sunulduğu bilgisine yer verildi.