Ilgın Şeker Fabrikası’nda, 2012–2013 pancar alım kampanyası, düzenlenen açılış töreni ile resmen başladı. 2012–2013 pancar alım kampanyası için Ilgın Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde tören düzenlendi.
Yapılan törene Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, Şeker İş Genel Başkanı İsa Gök, Ilgın Akşehir Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır, Şeker Fabrikası Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu, Daire Amirleri, Oda Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Ilgın Şeker Fabrikası Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu yapılan revizyon ve modernizasyon çalışmalarının ardından Ilgın Şeker Fabrikasının yeni kampanya dönemine çok hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.
Kavuncuoğlu, "bugün itibariyle 1982 yılında Ilgın’da yükselen Türkiye’nin en büyük Fabrikalarından olan fabrikamız; bu sene 31. Kampanyasını başlatmış bulunuyor. Türkiye Şeker Fabrikalarının 25 Şeker Fabrikası bulunmakta. 25 Şeker Fabrikasının içinde, en çok şeker üreten Fabrika olmamızın gururunu yaşıyorum. Üretim kotamız Bir milyon otuz iki bin tondur. On bin çiftçiyle sözleşme imzalamış bir Fabrika olarak, Bir milyon Ton Pancar işleyeceğimizi ümit ediyorum. Bu işleyeceğimiz pancardan 140 Bin ton Şeker, iki yüz elli Bin ton yaş küspe, kırk beş bin ton melas üretimi ile Türkiye ekonomisine beş yüz milyar katkı sağlayacak. Fabrikamızın son yıllar önemli derecede mesafe almasında çalışan mesai arkadaşlarıma , Vekillerimize, Valimize Belediye Başkanımıza, Sivil toplum Kuruluşlarına, Çiftçilerimize yöremiz esnaf kardeşlerimize, Özelikle içimizde yetişmiş ve Şeker İş Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Üretim kampanyamızın kazasız Belasız geçmesini diliyorum’’dedi.
Şeker İş Genel Balkanı İsa Gök, "2012-2013 kampanyamızın öncelikle hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2000 yılında özeleştirme kapsamına alınan , 2001 yılında şeker kanunu ile tanışan Türkiye’de şeker sektöründe neler oldu bunu çok iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Türkiye’de Şeker sektörü üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. 2009 da Turhal, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Kastamonu, bir taraftan Elazığ Malatya gibi Şeker fabrikalarımızın satışında bu tehlikeyi gördük. İnanın Şeker işçileri olarak, halkımızı doğru bilgilendirmeye çok önem veriyoruz. Bugün Şeker Fabrikalarının özeleştirilmesi Başbakan tarafından imzalanmıyorsa eğer, Türkiye’deki şeker fabrikalarının özeleştirilmesi hatasından dönüldüğü anlamına gelir. Çeşitli tespitler yaptık.Özeleştirme idaresi siyaseti yanlış yönlendirdi’’diyerek özeleştirilmenin yanlış olacağının altını çizdi.
Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, "Başta bu kampanyamızın herkese hayırlar getirmesini diliyorum .’’diyerek özeleştirmenin doğru olacağını fakat özelleştirmede hataların olması, düzeltilemeyeceği anlamına gelmez, dedi.
Kurban kesiminden sonra 2012–2013 pancar alım kampanyası açılışına geçildi.