Başkan Köksal’dan Trafik Düzeni Açıklaması
Başkan Köksal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çağdaş şehircilik ilkelerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Çağdaş şehircilik ilkelerine göre kent merkezlerinde tek yönlü, tek şeritli, park yasaklı yol düzenlemeleri, acil durum cepleri ile geniş yaya kaldırımı ve peyzaj düzenlemeleri öne çıkmaktadır. Son yıllarda pek çok kentte bu örneklere rastlanmaktadır. Bu şekilde araç trafiği akıcılığı artmakta, yayalar güvenli bir şekilde dolaşıp alış veriş yapabilmekte ve aslında esnafların işi de artmaktadır. Bu yıl içinde İnönü ve Nasreddin Caddeleri imar planına uygun hale getirilerek yol tek şeritli olacak şekilde daraltılacak ve yukarıda anlatılan şekilde yeniden düzenlenecektir.”
Sayın Başkan’a bu konuda Pervasız Gazetesi olarak bazı önerilerimiz var.
Tarihi Arasta’ya Araç Girişine Kısıtlama Getirilmeli!
Tarihi Arasta’ya araç girişinin engellenmesi sağlanmalı. Nasreddin Caddesi için alternatif yollar bulunmaktadır. İnönü Caddesi'nin tamamen yayalaştırılması seçeneği de değerlendirilebilir.
Önceki Dönemde Yapılan Trafik Düzenlemeleri ve Sorunlar
Bir önceki dönem Belediye Başkanı Salih Akkaya döneminde Grand Bal Otel önü, Aziz Perkün Caddesi ve İmaret Sokak’ta düzenlemeler yapılmıştı. Ancak park yasağı ihlalleri nedeniyle trafik akışında sorunlar yaşandığı hala görülüyor.
Cumhuriyet Meydanı Otopark Sorunu Çözüm Bekliyor
Cumhuriyet Meydanı çevresindeki otopark sorununun temel sebebinin, Cumhuriyet Meydanı altındaki otopark girişinin 24 Ağustos Bulvarı üzerinden verilmesidir. Turistlerin Cumhuriyet Meydanı'ndan otoparka direkt giriş yapabilmesinin yolu sağlanmalıdır.
Akşehir’de Otopark Sorununun Çözümü İçin Adım Atılmalı
Akşehir’de otopark sorununa çözüm getirmek amacıyla çeşitli projeler gündeme alınmalı. Kentin farklı noktalarında katlı otoparklar ve yeni otopark alanları oluşturulması planlanırsa;
Meydan Mahallesi Otoparkı
Dudukadın Çarşısı Otoparkı
İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi arsası üzerine otopark
Eski Kaymakamlık ve Adliye binaları arsalarına yapılacak Kent Meydanı’nın altına inşa edilecek bir otopark da çözüm olacaktır.
UKOME Kararı Belirleyici Olacak
Trafik düzenlemelerinin UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararları doğrultusunda hayata geçirileceğini ilgili yasa emretse de, vatandaş taleplerinin dikkate alınması da sağlanmalıdır.
Akşehir’de şehir içi trafik düzenlemeleri ile hem sürücülerin hem de yayaların daha güvenli bir ortamda hareket etmesi öncelikli hedef olmalı. Yeni projeler ve çözümlerle Akşehir’in trafik sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini kamuoyu dört gözle bekliyor.
Akşehir Halkı, belediye başkanı Köksal’dan seçim vaatleri arasında bulunan ‘Trafik Master Planı’ çalışmaları hakkında alınan tavsiye kararlarını kamuoyuna açıklamasını bekliyor.
![]() |
![]() |