Mali müşavirlerin giderek ağırlaşan koşullar altında görev yaptığını ifade eden Mehmet Eskici, dijital dönüşümün meslek mensuplarının iş yükünü hafifletmek yerine daha da artırdığını belirtti. Artan angaryalar nedeniyle mali müşavirlerin ofislerinden çıkamaz hale geldiğini vurgulayan Eskici, “Meslektaşlarımız artık ailelerine ve sosyal hayatlarına vakit ayıramıyor” dedi.

Eskici, mevcut oda yönetiminin yalnızca seçim dönemlerinde mali müşavirleri hatırladığını belirterek, son 6 yıldır meslek mensuplarına yönelik eğitim, seminer ve kültürel etkinliklerin yetersiz olduğunu dile getirdi. Bu eksikliklerin mesleki gelişimi olumsuz etkilediğini belirten Eskici, seminerlerin daha kapsayıcı ve ekonomik koşullarda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akşehirli ve çevre ilçelerdeki meslektaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerde, KDV iade süreçlerindeki gecikmeler ve vergi dairelerinde yaşanan itibar kaybı gibi sorunların sıkça dile getirildiğini ifade eden Eskici, “Mali müşavirler ülke ekonomisinin bel kemiğidir ancak emekleri yeterince takdir edilmiyor” diye konuştu.

25 Mayıs seçimleri sonrası göreve gelmeleri halinde, hazırladıkları projeleri hayata geçirerek somut çözümler sunacaklarını açıklayan Eskici, Meslekte Birlik Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Uçbeyiay ve Vesile Tosun ile birlikte Akşehir'de gördükleri yoğun destekten dolayı tüm meslektaşlarına teşekkür etti.