Ramazan ayı boyunca Kızılay Akşehir Aşevi’nde pişecek iftar yemekleri, hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Başkan Arslan, “Gerek Kızılay Akşehir Şubemiz gerekse aşevimiz, Akşehir halkının yüce gönüllülüğü sayesinde bugüne kadar ayakta kalmıştır. Ramazan’da da yine halkımızın destekleriyle binlerce ihtiyaç sahibiyle kardeşlik soframızı paylaşacağız” dedi.

Kızılay Akşehir Şubesi, "Bu Ramazan da Kalbimiz Bir Soframız Bir" sloganıyla tüm hayırseverleri iftar sofralarına katkı sunmaya davet etti. Başkan Arslan, bağışların sadece sıcak yemeklerle değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhuyla da gönüllere dokunduğunu vurguladı.

Son olarak M. Serhat Arslan, Kızılay Akşehir Şubesi’nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm başkanlara, yönetim kurulu üyelerine, gönüllülere ve hayırsever Akşehir halkına teşekkür ederek şunları söyledi: “Akşehir halkının güvenini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bağışlarınızla bu Ramazan’da da sofralarımızı kardeşlik ve dayanışmayla donatacağız.”

Kızılay Akşehir Şubesi'nin Geçmişi

1914 yılında kurulan Kızılay Akşehir Şubesi ve 1967 yılında Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde kurulan Kızılay Aşevi, 58 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye genelinde toplam 45 Kızılay aşevinden biri olan Akşehir Aşevi, ilçedeki nadir ve köklü aşevlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Günlük ortalama 500 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapan aşevi, Ramazan ayında ise bu kapasiteyi artırarak yaklaşık 1.000 kişilik iftar yemeği hazırlamayı planlıyor.