Kış mevsiminin en soğuk günlerinde Kaş’ın denizle buluşan sokakları, yaz çiçekleriyle süslü, her biri bir saksıya benzeyen evleri gözünüzün önüne gelir. Osmanlı’nın Akdeniz kıyılarındaki mahalle, sokak mimari özelliklerini en güzel gösteren yerlerden biri olan Kaş, sizler için unutulmaz yerlerden biri olur.

Bakarsınız ki Kaş ile aranızda tanımlayamadığınız bir sevda doğar. Gün geçtikçe kara sevdaya dönüşen bu ilişkiden anlatılmaz bir mutluluk duyacağınız, yaşamınızın önemli bir gerçeği olarak kalır. KAŞ ile AŞK arasındaki ince bağlantıyı çözümlersiniz, yaşamınızın olmazsa olmazları arasında yerini alır…

Kaş Kitap Şenliği’nde ülkemizin kendi alanlarında söz sahibi olmuş kişileri, sanatçılar, bilim-düşün insanları bir hafta boyunca şirin ilçede konuk edildiler. Söyleşiler, imza günleri, köy ziyaretleri gerçekleştirildi. Turizm beldesinde kültür, sanat olmaz, yapılamaz diyenleri yanılttı. Yedi yıl sürdü bu önemli etkinlik. Araya ekonomik sorunlar girince bırakıldı. Üç yıldır yapılamıyordu. Ekim 2011’de Sekizinci Kaş Kitap Şenliği kaldığı yerden insanlarla buluştu.

Ülkemizin yazar, çizer, şair, ressam, düşün insanları, müzisyenleri, tiyatrocuları Kaş’ta bir araya geldiler. Söyleşiler, paneller, imza günleri, köy gezileri 12 yıl önce nasılsa, aynı şekilde sürdü. Özellikle köy okullarında, suya hasret çöller gibi kitaba hasret köy çocuklarına ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Yazarlarla söyleşip, çizerlerle birlikte olmanın tadını çıkarttılar sevgili çocuklar…

Konuklar için de bir tatil olanağıydı bu şenlik. Çoğu kişinin tatilini noktaladığı günlerde Akdeniz’in ılık sularında maviyle kucaklaştı sanatçılar. İnsana özlem duyan koylarda suya, güneşe merhaba demenin keyfini çıkarttılar. Akdeniz’in yakıcı güneşinde yanarken yaz hiç bitmeyecek sanısına kapıldılar. Deli mavi dedirtecek mavide gözler, ruhlar dinlendirildi. Yörenin bitki örtüsünün yeşil rengini, dağların morunu gözleriyle okşadılar. Beyaz bulutlarla selamlaşıp masmavi gökyüzünde martılarla selam yolladılar sevdiklerine.

İki adım ötedeki Meis insanına barış için el salladılar. Dudaklarda Şair Metin Demirtaş’ın dizeleri: “Ve halklarımız ki bir zamanlar/Aynı ağaçlardan devşirdiler zeytini/Aynı tarlalarda bağdaş kurup/Aynı seherde soğuttular testilerini/Ve yan yana kurulan düğünlerde/Aynı sevda ve kederle/-İncitmeden tek bir papatyayı-/Diz vurdu yere/ Sirtaki ve zeybek”

Kaş’ta böyle bir etkinliğin yapılması için canla başla çalışan Canan Erdoğan ve kendisine her durumda yardımcı olan Emine Yavuz’a teşekkürlerini sundular.