Geçtiğimiz duruşmada savcının mütalaasını vermesinin ardından dün sabah yapılan duruşmada sanıkların son sözlerinin alınmasını takiben mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Sanıklardan Abdurrahman K. için istenilen ağırlaştırılmış müebbet cezası müebbet olarak verildi. Doğanhisar Belediye Başkanlığı Vekili Avukat Salih Akça, sanıklardan Abdullah K.'nın azmettirme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise Abdullah K., Osman K. ve İrfan K. için yardım suçundan ceza takdir ederken, her biri için istenilen 18'er yıl hapis cezasını 15 yıla indirdi. Yine sanıklardan Necmi Y.'nin ise beraatine karar verildi.

15’er yıl hapis cezası alan sanıkların üst mahkemeye itiraz sürecinde tutuklanmamaları Öztoklu ailesi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Duruşmanın tamamlanmasının ardından basın mensuplarına konuşan baba Mehmet Öztoklu, davanın basit bir afiş yırtma davası gibi ele alındığını iddia ederken, anne Fatma Öztoklu da; “Benim oğlum gibi kamu görevi olan birinin yok edilmesinin cezası ağırlaştırılmış müebbetti” diyerek dava sonucunun kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Merhum İhsan Öztoklu’nun eşi Hanife Öztoklu ise; “Biz bu cezalar için vekillerimiz aracılığıyla temyize başvuracağız. Benim eşim yalnızca 54 gün Belediye Başkanlığı yapabildi. Bu süreçte bile memleketine çok güzel adımlar attı, tekstil atölyeleri kurdu. Eşimin yaşama hakkını elinden alanların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz ancak hiçbir şey eşimi geri getirmeyecek. Verilen bu cezalar maalesef bizim acımızı hiçbir şekilde gidermeyecek. Benim çocuklarım babasız büyüyecek. Benim eşim hiçbir zaman geri gelmeyecek ve ben hep onun özlemiyle yaşayacağım. Kader böyleymiş diyoruz ancak verilen cezaların daha caydırıcı olması gerekiyor ki memleketine hizmet etmek isteyen başka insanlar ölmesin, benim tek temennim bu” şeklinde konuştu.