Edinilen bilgiye göre; mahalle bakkalı işletmecisi, sabah işyerini açmak için geldiğinde işyerinin camının kırık olduğunu, kırık camdan içeri girildiğini ve sigara, çakmak ve kasada bulunan bir miktar bozuk paranın çalındığını fark etmesi üzerine durumu polise haber verdi.

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bakkalda ve bakkal etrafında yaptıkları araştırma ve kamera incelemesinde, hırsızlığı C.Y. (17) ve D.K. (16) isimli iki kişinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada; C.Y.’nin evinde çeşitli markalardan 53 paket sigara ile 26 çakmak ele geçirilirken şüpheliler gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yaklaşık 10 gün önce de motosiklet çalarak M.Ş. isimli şahsa sattıklarını belirledi. M.Ş. hakkında da suç eşyasını satın almaktan işlem yapıldı.

Hırsızlık şüphelilerinin çaldıkları motosiklet, sigara ve çakmaklar sahiplerine teslim edilirken, işlemleri tamamlanan her iki şüpheli adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Akşehir Cezaevine gönderildi.