Isparta’nın Yalvaç ilçesinde, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak amacıyla yasadışı kenevir yetiştirdikleri tespit edilen şüphelilerin başvurduğu yöntem, şaşkınlık yarattı.





Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Yalvaç ilçesine bağlı Tokmacık köyünde yasadışı kenevir bitkisi yetiştirildiği yönünde alınan istihbarat doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen 3 farklı ev ve eklentilerine düzenlenen operasyonda, kenevir bitkilerinin; bir kısmı arazide, bir kısmı da ormanlık alanda olmak üzere, poşet saksılar içerisinde dikilmiş olduğu gözlemlendi. Kenevir bitkilerinin, olası bir durumda seyyar olarak taşınması amacıyla bu yönteme başvurulmuş olması, “Bu kadarına da pes” dedirtti. 1 hassas terazi, 4 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ve 2 tabanca şarjörünün de ele geçirildiği operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı.





İşlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden R.B. (41) tutuklanırken, S.B. (67) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)