Edinilen bilgiye göre; Sanayi Sitesi’nde oto elektrikçisi olarak faaliyet gösteren M.Ö. isimli esnaf, önceki gün kapatıp gittiği işyerine ertesi sabah geldiğinde, işyerinden hırsızlık olduğunu tespit ederek Akşehir Polis Merkezi Amirliği’ne müracaatta bulundu. 10’u yeni 25’i eski olmak üzere toplam 35 akünün çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırma ve çok sayıda kamera incelemesinde hırsızlık olayını, Ahmet B. ile Bayram P. adlı şüphelilerin İçel (Mersin) plakalı bir araçla gerçekleştirdiklerini tespit ettiler.

Soruşturmayı genişleten ekipler, söz konusu aracın Konya’dan bir araç kiralama firmasından kiralandığını ve aracın halen Konya’da olduğunu belirlemeleri üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile bilgi paylaşımında bulundular. Verilen bilgi üzerine Konya’da Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen iki şüpheli Akşehir’e getirildi.

Araştırmalarına devam eden Asayiş Büro Amirliği ekipleri, aracın bir gün önce de Akşehir’e gelerek sanayide keşif yaptığını tespit etti. Gözaltına alınan iki hırsızlık şüphelisi, Asayiş Büro Amirliği’nde yapılan işlemlerinin ardından Adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.