Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı geceye; Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, MHP İlçe Başkanı Murat Yıldız, önceki dönem belediye başkanı Dr. Salih Akkaya, S.Ü. Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alev Yıldırım Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, jüri üyeleri, şiir yarışmasında dereceye giren şairler ve sanatseverler katıldı.

Program, sunucu Yusuf Ziya Yılmaz’ın yönetiminde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İplikçi Camii İmam Hatibi Hafız Yılmaz Akboğa’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Can-İlim-Der Başkanı A. Bahadır Örs, anlamlı mesajlar verdi.

Sanatçı Hasan Sağındık’ın sanat camiasındaki duruşundan övgüyle bahseden Örs, genç nesillerin ecdadını doğru bilgilerle ve çağın diline uygun biçimde tanımasının önemine dikkat çekti.

“Malum dünyaya rağmen evrene tebessüm eden yüzümüzü gösteren Hoca Nasreddin’in torunları olarak bugünlerde yüreğimiz buruk, gönlümüz kırık. Bir yanda Doğu Türkistan’da soydaşlarımız baskı altında, bir yanda Filistin’de dindaşlarımız zulüm görüyor. Bizim yaptığımız, Hz. Ali Efendimizin ‘Bir zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun’ öğüdünü yerine getirmekten başka bir şey değildir.”

Sözlerine duygusal ifadelerle devam eden Örs, Cankurtaranlıların köklü geçmişine ve kültürel birikimine değinerek, “İlim ve irfandır dedik her daim canlara dokunan en iyi cankurtaran. Bu dünyada ve ötesinde insanın canını kurtaran odur,” dedi.

Gecenin devamında sahneye çıkan Sanatçı Hasan Sağındık, sevilen eserlerini seslendirdi. Duygusal parçalarla hüzünlenen, coşkulu eserlerle tempo tutan katılımcılar, Sağındık’ın performansına sık sık alkışlarla eşlik etti.

Eser aralarında anlattığı kısa hikâyelerle konseri sohbet havasına dönüştüren Sağındık, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Program sonunda Can-İlim-Der Başkanı A. Bahadır Örs, sanatçıya “tersine çalışan ama doğru zamanı gösteren” Nasreddin Hoca figürlü saat hediye etti.

Başkan Köksal: “STK’ların Çalışmaları Şehrimiz İçin Çok Değerli”

Programda söz alan Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekti.
Can-İlim-Der Başkanı A. Bahadır Örs ve emeği geçen herkese teşekkür eden Köksal, Akşehir’e dair yapılan çalışmalardan örnekler vererek şu ifadeleri kullandı: “Bir fikri benimsemek ya da benimsememek herkesin kendi özgür iradesidir, ancak önemli olan dava adamı olabilmektir.”

Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gece, “Akşehir’de Bir Tebessüm” Şiir Yarışması’nda dereceye giren şairlere ve jüri üyelerine hediye takdim edilmesiyle sona erdi. Yaklaşık üç saat süren program, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Ödül Töreni̇ 3 Ödül Töreni̇ 4 Ödül Töreni̇ 7