Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek; “İlçemizde, LGS sınavı için tüm hazırlıklar tamam, her şey hazır” dedi.





İlçede yaklaşık 500 öğrencinin sınava gireceğini belirten Mahmut İşcan, okulların temizlenip ilaçlandığını ve LGS'ye girecek öğrencilere sınava girmeden önce maske ve dezenfektan dağıtılacağını kaydetti.





13 okulda bulunan 39 salonda yapılacak olan sınavda, toplam 138 öğretmen ve 35 güvenlik görevlisi ile her okulda 2 rehber öğretmen görev yapacak. Taşıma kapsamındaki 8. sınıf öğrencilerinin sınav merkezlerine sağlıklı bir şekilde erişimleri sağlanacak.
Özellikle tarım işçileri olarak ilçede bulunan ailelere ulaşıldığını ve 32 öğrencinin başvurularının bu kapsamda değerlendirilerek yedek salonlarda sınava alınacaklarını belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunak Kaymakamlığı’nın talimatları doğrultusunda hijyen, mesafe ve maske konusunda her türlü tedbirin alındığının altını çizdi.





Veli ve öğrencilerin rahat olmalarını isteyen İşcan, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.