Toplantıda, gündemi oluşturan 3 maddenin yanı sıra gelen evrak olarak gündeme eklenmesi istenen 2 teklifle birlikte toplam 5 madde görüşüldü. Gelen evrakların ilkinde; Akşehir Fotoğraf Amatörleri Derneği (AKFAD) tarafından 63. Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında düzenlenecek olan uluslararası fotoğraf yarışması için, Belediye ile imzalanan protokol doğrultusunda 55 bin TL tutarındaki ödemenin yapılması gereken tarihler gündeme getirildi.

Bu ek gündem maddesi ile diğer 3 maddeyi oluşturan; ikisi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne, biri ise Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait teklifler, oylanarak kabul edildi. Böylece Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün Atakent, Altuntaş ve Doğrugöz Aile Sağlığı Merkezleri ve Lojmanlarının, ihtiyaç sahiplerinin geçici konaklatılmasında kullanılmak üzere Akşehir Belediyesi’ne tahsisi amacıyla hazırlanan protokol, muhtelif mahallelerde bulunan toplam 5 taşınmazdaki Belediye hisselerinin satışı ve Atma Tıkla Projesi doğrultusunda verilen promosyonların çeşitliliğinin artırılması, Meclis tarafından onaylanmış oldu.

Görüşmeler sırasında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Akkaya; AtmaTıkla uygulamasını 325 vatandaşın cep telefonlarına indirdiklerini ve yaklaşık 2,5 ton atığın bu yolla geri dönüşüme kazandırıldığını belirtti.

Gündeme alınması istenen diğer maddeyi oluşturan teklif hakkında, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, toplantıya katılan üyeleri bilgilendirdi. Yahya Yıldız, Meclis üyelerine; Adsız Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 18 bin m2 arsaya, katı atık toplama tesisi ve hazır beton santrali olarak yatırım talebi bulunduğunu aktardı. Yıldız’ın açıklamasına göre; yola terkten sonra 15 bin m2 kullanım alanına sahip olacak arsanın 3’ bölünerek yatırımcılara kiralanması ya da Yap-İşlet-Devret modeli ile 10 yıllığına kullandırılması alternatifleri bulunuyor.

Konuya ilişkin olarak daha sonra söz alan Belediye Başkanı Salih Akkaya da konuşmasında şu detaylara yer verdi:

“Söz konusu taşınmazı, hemen yanında bulunan Hazineye ait parselle birlikte değerlendirerek Akşehir’de faaliyet gösteren hazır beton santrallerini bir araya toplamayı planlamıştık. Ancak tarım dışı kullanım alanında Bakanlık izni gerektiğinden ve Hazine arazisine ait süreç te henüz tamamlanamadığı için bu düşüncemizi hayata geçiremedik. Mevcut haliyle arsa üzerinde yatırım yapmak isteyen firmalar var. Hazır beton piyasasında, Konya ve Ilgın’da fiyatların Akşehir’den ucuz olduğu gerekçesiyle burada santral kurmak isteyen yatırımcılar olduğu gibi AtmaTıkla uygulamasının yazılımını Belediyemiz için ücretsiz yapan firmanın da katı atık toplama tesisi yapma talebi var.

Arazi olarak ya da tesis yapılıp Yap-İşlet-Devret modeliyle kiralanması mümkün. Normal şartlarda Encümenin 3 yıla kadar kiralama yetkisi bulunuyor ancak belirtilen modelle 10 yıllığına da kiralanabilmesi yönünde Encümene yetki vermemiz gerekiyor.”

Akkaya’nın açıklamasının ardından yapılan oylamayla hem maddenin gündeme alınması hem de Encümene yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısı, Ocak 2022 toplantısının 4 Ocak Pazartesi günü saat 17:00’da yapılması kararıyla sona erdi.

Başkan Akkaya, toplantı sonrasında yaptığı gündem dışı bilgilendirme konuşmasında; Doğancı Sokak’ta bulunan 41 yapıda gerçekleştirilecek olan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ihalesinin yapılarak sözleşmesinin imzalandığını ve çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.