Üniversiteye yerleşen gençlerin en fazla tercih ettiği bölüm sosyal hizmetler olurken, bunu; çocuk gelişimi, mühendislik ve öğretmenlik programları izledi. Sosyal hizmetler bölümlerine 25, çocuk gelişimi ve mühendislik bölümlerine 10’ar öğrenci yerleşti.

Üniversiteyi kazanan gençlerin tercihleri arasında öğretmenlik, hukuk, psikoloji, diş hekimliği, mimarlık, İngiliz dili ve edebiyatı, Fransız dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, sosyoloji, tarih, gastronomi ve mutfak sanatları, antrenörlük eğitimi, halkla ilişkiler ve tanıtım, yeni medya ve gazetecilik, moda tasarımı, aşçılık, ilk ve acil yardım gibi bölümler de yer aldı.

YKS Sınav sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı yüzde 31 olurken, korunma ve bakım altındaki gençlerin eğitim ve öğretim giderlerinin karşılanmasının yanı sıra öğrenci katkı payları da Bakanlık tarafından karşılanacak ve harçlık verilecek. Ayrıca barınma, ulaşım ve yemek ücreti desteğinde de bulunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kuruluşlarında yetişmiş lisans ve ön lisans mezunu gençlere, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam hakkından yararlanmada öncelik de tanınıyor.