Sanayicilere ve girişimcilere yönelik TEYDEB 2.0 Destek Sistemi için ilk çağrı duyurusu yapıldı. Yeni fikri olanlar ve yeni ürün geliştirmek isteyenler, proje başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapabilirler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEYDEB 2.0 Destek Sistemi ile ilgili açıklamasında; kamu-üniversite-sanayi işbirliğini oluşturmaya ve özellikle teknoloji tabanlı girişimci ve KOBİ’lere, iş geliştirme ve yenilik alanlarında mentorlük sağlamaya yönelik desteklerin de verileceğini söyledi.



10 farklı destek programının 2 başlık altında toplanarak Sanayi Destekleri (SADE) ve Arayüz Destekleri (AYDE) olarak sadeleştirildiği yeni destek sistemi TEYDEB 2.0 aracılığıyla hayata geçirilecek projelere, 3 yıl içinde 1,2 milyar TL kullandırılacak. Yeni fikri olan ve yeni ürün geliştirmek isteyen girişimcilerin proje başvuruları, ziyaretli hakemlik ile değerlendirilecek. Başvurular 31.12.2018 tarihine kadar yapılabilecek ancak başvurular alındıkça, son başvuru tarihi beklenmeksizin değerlendirme süreci başlatılacak.