TZYMB Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul’da, birlik üyelerinin tamamı hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ünal; kamunun beş yıldır ziraat mühendisi istihdamı yapmadığını belirterek, Tarım Bakanlığı’ndan bu konuda adım atmasını istedi. Ziraat mühendislerinin fakültelerde yeterli eğitimi aldıklarının altını çizen Ünal, ayrıca bitki koruma ürünleri satış belgesi için sınava alınmalarını doğru bulmadıklarını söyledi.

TZYMB Konya Şube Başkanlığına, üyelerin tamamının oyu ile seçilen Alptekin İlgün de Türk tarımına hizmetin milli ve kutsal bir görev olduğunu belirtti. İlgün, konuşmasında; “İklim değişikliği ve çeşitli nedenlerden dolayı, ülkemizde tarımsal kullanımdaki topraklarımız,  su ve genetik kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Önümüzdeki elli yılda dünyamızı ciddi tehlikeler beklemektedir. Türkiye de bu tehlikenin içindedir. Küresel iklim değişikliği ve küresel şirketler, gittikçe daralan tarım alanları için ciddi sorunlar getiriyor. Çözüm; su, toprak ve enerji kaynaklarını akılcı, sorumlu ve geleceğe de taşıyabilecek biçimde kullanmaktan geçiyor. Tarım, artık gelişimin ve milli güvenliğin bir anahtarı konumundadır. Bunun için çiftçi ile ziraat mühendisleri arasındaki köprünün daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak mekanizmaları geliştirmemiz gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Yapılan seçimlerde TZYMB Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Zir. Yük. Müh. Alptekin İlgün başkanlığında; Prof. Dr. Seydi Ahmet Bağcı, Dr. Eyüp Başer, Zir. Yük. Müh. Ali Dündar ve Zir. Yük. Müh. Cemil Şan’dan oluştu.