Gıda israfı, Türkiye’de ve dünyada çözüm bekleyen sorunların başında gelirken, ülkemizde özellikle ekmek israfı günde 5 milyon adedi buluyor.

Türkiye’de bir yıl içinde 1 milyar 700 milyon ekmek çöpe atılırken, bu rakamın daha önce günde 6 milyon ekmek olduğu, dönem dönem yapılan kampanyalarla  günde 5 milyon adede indirilebildiği öğrenildi. Tek tip ekmek yerine farklı boyutlarda ekmek üretilmesi, ekmek israfını azaltmakta bir çözüm olabilecekken, özellikle her şey dahil otellerdeki ekmek ve gıda israfının had safhada olduğu belirtildi.



Hanelerdeki ekmek israfının en önemli sebepleri ise; ekmeğin uygun olmayan koşullarda saklanması ya da bayat ekmeğin ne şekilde değerlendirileceğinin bilinmemesi.



İsraf edilen ekmekle 4,5 milyon kişinin doyabileceğini unutmadan, özellikle mübarek Ramazan ayında vatandaşların dinen de günah olan israftan kaçınmaları istendi.