Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı ve beraberindeki heyet, Akşehir’i ziyaret ederek restorasyonu devam eden ve restore edilmesi gereken vakıf eserlerinde incelemelerde bulundu.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit’in eşlik ettiği heyet, ilk olarak restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Hasanpaşa İmaret Camii’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.





“Hasan Paşa İmaret Camimiz Akşehir’imizin Osmanlı’dan kalan en önemli eserlerinden bir tanesidir” diyen Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı; “Bölge Müdürlüğü olarak burada önemli bir restorasyon çalışması yürüttük. Şu anda çalışmalarımız bitmek üzere. Özellikle camimizin Nasreddin Hoca Türbesi’ne yakın bir yerde olması hasebiyle gelen ziyaretçilerinde gezebilecekleri ve namaz kılabilecekleri bir mekan ve inşallah yakın zamanda ibadete açacağız. Bu vesileyle Kültür Bakanımıza, Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, bu konuda çaba gösteren milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve çalışmayı bizzat yürüten firmamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı açıklamada, halı döşeme çalışmalarının devam ettiğini kaydederek; “Vakıflar Bölge Müdürümüz ile daha önce Büyükşehir Belediyemizde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı iken Akşehir’imizdeki birçok çalışmada da beraber olduk. Kendisi daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğüne atandı, bu vesileyle kendisine başarılar diliyorum. İmaret Camimizin uzun bir süredir devam eden restorasyonunda son aşamaya geldik. Bugün halıları seriliyor. Önümüzdeki günlerde inşallah tamamen ibadete açılmış olacak. Ben de başta Kültür Bakanlığımıza, Vakıflar Genel Müdürlüğü camiamıza, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, yüklenici firmamıza ve bu konunun gündeme alınması ve projelendirilmesinde emek sarf eden Konya Milletvekillerimiz ile özellikle de yöremiz Milletvekili Orhan Erdem’e teşekkür ediyorum. Akşehir’imizde çok tarihi eser var. 154 tane tescilli Selçuklu eserimiz var. Bugün içinde bulunduğumuz İmaret Camimiz ise Osmanlı eseri. Akşehir’imizdeki vakıf eserlerinde, bölge müdürümüzün öncülüğünde gereken çalışmaların yapılacağından şüphemiz yok, şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.





Başkan Akkaya ve Vakıflar Bölge Müdürü Osmanlı daha sonra, Akşehir’in önemli manevi mimarlarından, Nasreddin Hoca’nın Hocası Seyyid Mahmud Hayrani Hazretleri’nin türbesinde ve Çimenli Mescidi’nde de incelemelerde bulundu.