Kaymakam Vuran, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Daha önce de yetim, öksüz ve kimsesiz 13 kardeşimize hediyemiz olan genç odası takımlarımıza ilaveten; Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan ek listeye göre, ilk ve ortaokul ile lisede öğrenim gören 7 kardeşimize daha 23 Nisan’da genç odası takımı hediye ettik.  

Sevgili kardeşlerim; devletimiz sizleri daha fazla nasıl mutlu edebiliriz düşüncesi ile çalışmaktadır. İnşallah sizlerin de güçlü, bilgili, okuyan, araştıran ve mutlu bireyler olarak ülkemizin ve milletimizin güçlü yarınları içinde yer almanızı yürekten istiyorum. Ülkemizin sizin gibi çalışkan, dürüst ve zeki öğrencilere ihtiyacı vardır. Bu ülkenin geleceği sizlere emanettir.

Sizlerin iyi birer öğrenci olmanızı istiyor; eğitim, öğretim ve sosyal yaşam kalitelerinizi artırmak amacıyla derslerinize ve sınavlarınıza daha iyi bir ortamda çalışmanızı amaçlıyoruz. Okumak ve çalışmak, limana ulaşmanızı sağlayacak birer fenerdir diyorum ve şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında hiçbir vatandaşımız kendisini yetim, öksüz veya kimsesiz hissetmesin. Devletimizin destekleri ile artık devlet-millet olarak biz bir aileyiz, hiçbirimiz yalnız değiliz.”