Tuzlukçu ilçesinde yaklaşık bir hafta önce 87 yaşındaki Yaşar Taş'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı Konya Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları sıkı çalışmalar sonucunda İzmir'de yakalandı.
- İzmir'den Tuzlukçu ilçesine getirilen zanlıya olay yerinde savcı nezaretinde tatbikat yaptırıldı. Zanlı'nın suç aleti bıçağı attığını iddia ettiği çöp konteynerinde de polis ekiplerince suç aleti araması yapıldı ancak bıçak bulunamadı.


Tuzlukçu İlçesinde yaklaşık bir hafta önce bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 87 yaşındaki Yaşar Taş'ın cinayet zanlısı yakalandı. Konya Cinayet Büro Amirliğince özel oluşturulan bir ekip Tuzlukçu'daki cinayet olayı ile ilgili olarak sıkı bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda cinayeti işlediği iddiasıyla İzmir Buca'da terk edilmiş bir araç içerisinde ikamet eden Selim S. (44) isimli şahıs yakalandı.



Yakalanan zanlı Tuzlukçu'ya getirildi. Sorgulamasının ardından cinayet zanlısı Selim S.'ye cinayeti  işlediği Aşağı Mahalle Bahriye Üçok Caddesindeki Yaşar Taş'a ait evde savcı nezaretinde tatbikat yaptırıldı.



Selim S.'nin İzmir'den Tuzlukçu'ya geldiği ve Tuzlukçu'daki babasından miras kalan evi satmak istediği ancak evi satamayınca Tuzlukçu'daki bir çok yaşlı insandan para istediği öğrenildi. Para istediği yaşlılar tarafından geri çevrilen zanlı son olarak öldürdüğü Yaşar Taş'ın evine de para istemek için gittiği  ve yaşlı adamı evinde bıçaklayarak öldürdüğü öğrenildi. Cinayeti işledikten sonra otostop yaparak Akşehir İlçesine kaçan şahıs daha sonra İzmir'e gitti. Konya Cinayet Büro Amirliğince oluşturulan özel ekipçe İzmir Buca'da yakalanan zanlının İzmir'de terk edilmiş bir araç içerisinde sefil bir hayat sürdüğü öğrenildi.



Cinayet mahallinde tatbikat yaptırılan zanlı Selim S. yapılan sorgulamasının ardından Adli makamlara sevk edildi.