Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu ve Reis Bekir Özer İlkokulu kuruculuğunda devam eden proje kapsamında yazılan şiirler,Türkiye’nin değişik illerine postalandı.





Akşehir’de 2 okulun başlattığı E-twinning projesine, Yıldırım İlkokulu ve 24 Ağustos Ortaokulu da dahil oldu. Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerin yazdığı şiirler, projeye katılan diğer illerdeki proje ortaklarına gönderildi.Projenin bundan sonraki aşamasında öğrenciler, diğer illerdeki öğrencilerle telekonferans yolu ile canlı olarak birbirlerine yazdıkları şiiri okuyacaklar.





Türkiye’nin her bir bölgesinden ortağa sahip olan projenin asıl hedefi olan öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla ve kullandığı web 2.0 yeni nesil teknolojik araç ve gereçlerle eğitim anlayışı değişiyor. Azimli, yeniliğe açık öğretmenlerin projeye dahil olması, projenin öğrencinin gelişimine katkısını artırıyor. Öğrencilerin etkinliklerinin birbirlerine postalanması ve kendilerini telekonferans yolu ile buluşturma etkinlikleri öğrencilerde özgüveni artırmakla beraber, yeni insanlarla tanışmanın mutluluğunu da yaşatıyor. Günümüzün en büyük sorunları arasında sayılan teknolojik cihaz ve bu cihazlarla oynanan oyun bağımlılığı bu proje sayesinde azalıyor. Çünkü öğrenciler bu cihazlarla oyun oynamak yerine web 2.0 araçlarıyla kendilerini geliştiriyorlar.





Proje ortaklarının birlikte oluşturdukları ürünler öğrencilerin ve diğer insanların kolay ulaşmasını sağlamak için e-kitaplara dönüştürülerek sanal ortamda herkesin kullanımına sunuluyor.