Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay arasında imzalanan iş birliği protokolüne göre; BİLSEM ve ARGEM öğrencileri, Türk Kızılay’ın eğitimleri ile ulusal ve uluslararası yardım etkinliklerine katılacak.





Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezlerindeki (ARGEM) eğitimin niteliğinin ve öğretmen ile öğrencilerin afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalığının artırılması amacıyla imzalanan protokol, ihtiyaç ve imkanın buluşturulmasıyla ülke yararına önemli katkısı olacak işlere imza atılmasını sağlayacak. BİLSEM’lerde bulunan özel yetenekli 63 bin öğrencinin de katılacağı çalışmalar; Türk Kızılay tarafından düzenlenecek olan etkinlik, seminer ve söyleşi gibi programları kapsıyor.





Ayrıca, imzalanan protokol kapsamında; güvenli bir yaşam ve afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda öğretmenlere ve öğrencilere yönelik bilim söyleşileri düzenlenirken, BİLSEM ve ARGEM'lerdeki eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, donanım ihtiyaçlarının karşılanması ve bu merkezlerde sunulan eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar da yapılacak.