Konya Milletvekili Tahir Akyürek, ilk olarak Akşehir Belediyesi hizmet binasını ziyaret etti. Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Birim Müdürleri tarafından karşılanan Akyürek, daha sonra makam odasında bir araya geldiği Başkan Akkaya’dan, Akşehir’deki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akşehir’in her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini kaydeden Tahir Akyürek; “Akşehir’in belediyecilik alt yapısı da var. Salih Başkanımızla bu daha da ivme kazandı. Akşehir’i gezenler etkileniyorlar. Sokak sağlıklaştırmaları, tarihi dokunun güçlülüğü, Cumhuriyet dönemiyle ilgili tarihi izlerin, odakların olması, Kurtuluş Savaşı ile ilgili izler olsun, insanları etkiliyor. Akşehir yaşanabilir yerlerin en başında yer alıyor. Akşehir Belediye Başkanı olmak da o orantıda güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

Akyürek, belediyedeki temaslarının ardından; Belediye Başkanı Salih Akkaya,  AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Koordinatörü Muharrem Akkaya, parti yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Akşehir’de kısa süre önce kurulan Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Dernek binasında ilçedeki muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Akyürek, muhtarlık görevinin önemine değindi ve Büyükşehir Yasasının muhtarlarla yapılan işbirliği ile başarıya ulaştığını söyledi. Akyürek, burada yaptığı konuşmada; “Büyükşehir yapısının oluşmasında muhtarlarımızın çok katkısı oldu. İdare biriminin halka en yakın grubunu muhtarlar oluşturuyor. Mahallesine hizmet getirme noktasında muhtarların bir aracılık vazifesi de var. Bu nedenle demokratik sistemde en önemli birimde muhtarlıktır” dedi.

“Akşehir, Şehir Kültürü Olan Bir Kent”

Dernek binasından ayrılan Milletvekili Akyürek ve beraberindeki heyet daha sonra Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanmak üzere olan Rüştü Bey İşhanı’nda incelemelerde bulundu, tarihi Arasta Çarşısında da esnaf ziyaretleri yaparak taleplerini dinledi. Dudu Kadın Çarşısı’nda da incelemelerde bulunan Tahir Akyürek’in Akşehir’deki son durağı ise AK Parti İlçe Teşkilatı oldu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek; “Teşkilatçılık siyasetin üniversitesidir. Buradan mezun olunduğunda bir yerde bütün cemiyet sorunlarına ve şehrin problemlerine hakim olunmuş olunuyor. Ayırt etme, fark etme kabiliyeti yükselmiş oluyor. Akşehir; şehir kültürü olan, şehir alt yapısı güçlü olan, belediyecilik alt yapısı güçlü olan, aynı zamanda teşkilatçılık açısından da örnek olan ilçelerimizden birisi ve en başlarda yer alıyor. Bugüne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdiği konuşmasının ardından, programını tamamlayarak Akşehir’den ayrıldı.