Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra, 26 Şubat 2014 Çarşamba günü Akşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin birlikte düzenledikleri etkinlikle anılacak.


Etkinlik kapsamında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki bir dersliğe törenle “Tarık Buğra” adı verilecek. Ayrıca, Tarık Buğra’nın doğum yeri olan Akşehir’de ise “Vefatının 20. Yılında Tarık Buğra” konulu bir panel düzenlenecek. Tarık Buğra’nın eşi Hatice Bilen Buğra’nın daha önceden planlanmış bir yurt dışı seyahati sebebiyle bizzat gelemese de programda sunulmak üzere bir metin gönderdiği panele, Yazar Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Dr. M. Fatih Andı konuşmacı olarak katılacak. Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek panel, saat 14.30’da başlayacak.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Akşehirli ünlü Yazar Tarık Buğra’yı anmak ve onu genç kuşaklara daha iyi anlatabilmek amacıyla Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Belediyemiz işbirliği ile bir panel düzenliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu panele bekliyoruz” dedi.


SÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âlim Gür de “Romanımızın ‘Büyük Ağa’sı Tarık Buğra’ya vefa örneği olarak Fakültemizdeki en büyük dersliğe onun adını veriyoruz. Eserleriyle yakın tarihimize ışık tutan, insanımızı anlamaya ve anlatmaya çalışan Tarık Buğra gibi önemli bir değerimizin adının yaşatılması, yeni nesillere tanıtılması yolunda bu uygulamamızın faydalı olacağı kanaatini taşıyoruz” dedi.