Doğru Yol Partisinden 10 yıl Altuntaş Kasabası Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Çakır Cumhuriyet Halk Partisine katıldı.


Süleyman Çakır, CHP’ye katılma nedenini şu ifadelerle açıkladı: “Türkiye’nin zor günler geçirdiği bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisine ve Cumhuriyet Halk Partisinin Akşehir Belediye Başkan Adayı Lutfi Çelebi’ye destek vermeyi kendime vazife saydım. Başkan adayımıza başarılar dilerken tüm Akşehir halkına saygılar sunarım.”


            CHP İlçe Başkanı Sefer İpek ise yaptığı açıklamada “eski başkanımızı aramızda görmekten tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına mutluluk duyacağız kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


            Lutfi Çelebi ise, Akşehir’in AKP’ye muhalif oylarının yalnız ve yalnız Cumhuriyet Halk Partisinde toplanmasından dolayı son derece sevinçli olduğunu belirterek CHP’ye katılımların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi gibi büyük bir partinin Türkiye genelinde olduğu gibi Akşehir özelinde de büyük bir umut kaynağı olduğunu belirten Çelebi, “vatandaşlarımca kabul görüp oyların Cumhuriyet Halk Partisinde birleştirilmesi gerçeği aşikardır. Önümüzdeki günlerde diğer partilerden CHP’ye katılımlar devam edecek. Bunları sevgili Akşehirlilerimizle paylaşacağız” dedi.


Çelebi, daha sonra partilerine katılan Süleyman Çakır’a teşekkür etti.