Konuya ilişkin açıklamaya göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 600 bin TL’lik bir bedelle tüm müsabaka ve organizasyonlar için daha hazır hale gelen stadyumda tüm seyirci koltukları tamamlandı.  İç ve dış duvarların tamamı, bakım ve onarımları yapılarak boyandı. Tribün ortasındaki tel örgü kaldırıldı. Sıhhi tesisatla alakalı tüm eksiklikler tamamlandı. Elektrik aksamındaki tüm sorunlar giderildi. Stadyum içindeki ve tribündeki tüm demirler boyandı. Mobilya ile alakalı eksiklikler giderildi. Fayansların bakım ve onarımları yapıldı.

Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda tarihi maçın bir kez daha canlandırılacağını hatırlatan Başkan Akkaya; “Şu anda ekiplerimiz, stadyumumuzun yürüyüş parkuruna ponza taşı çekiyorlar. Tribünlerde de bakım onarım ve tadilat işlemleri, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz kanalı ile yapılıyor. 24 Ağustos Onur Günü’nde dolu dolu bir programı hemşehrilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Asfaltlama Çalışmalarını İnceledi

Şarlak Paşa Caddesi üzerinde Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerin çalışmalarını denetleyen Başkan Akkaya, cadde üzerinde dükkanları ve evleri bulunan esnaflar ve vatandaşlarla da sohbet etti.

İçme suyu yenileme çalışmalarının ardından Akşehir’in büyük bölümünün sıcak asfaltla buluşacağını kaydeden Akkaya; “Bu caddemizde içme suyu yenileme çalışması olmadığı için burada asfaltlama çalışmalarına başladık. Her bir sokak ve caddede içme suyu şebekesi yenilendikçe o bölgelerde de sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacağız.” şeklinde konuştu.