Bir yıllık zaman zarfında Akşehir’de 256 kişinin bu olanaktan yararlandırıldığını belirten Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Şehrimizde hiç kimsenin sokakta kalmasını istemiyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendiriyor, herhangi bir ihbar olmaksızın da evsiz ve kimsesiz vatandaşlarımızın gecelemelerinin mümkün olabileceği park, otogar ve benzeri mekanlarda Zabıta ekiplerimizle araştırma yapıyor, dışarıda kaldığını belirlediğimiz evsiz ve kimsesiz kişileri, Akşehir Şehit Nebi Arslan Öğretmenevi’nde konaklatarak sıcak bir oda ve sıcak yemek imkanı sağlıyoruz” dedi.

Evsiz, sokakta kalan birinin görülmesi halinde Akşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bilgi verilmesini isteyen Başkan Akkaya; “Ekiplerimiz elinden geldiğince bu konuda duyarlılık gösteriyor ama gözümüzden kaçan birileri olursa bu konuda hemşehrilerimizden de bizlere destek olarak haber vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çorba Çeşmesi

Açıklamada ayrıca; Akşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk olarak uygulamaya geçirilen Çorba Çeşmesi’nin de sabah ve öğle saatlerinde Nasreddin Hoca Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtmayı sürdürdüğü bilgisine yer verildi.