Konya İHH İnsani Yardım Derneği Akşehir Temsilciliği, “Şimdi Dayanışma Vakti” sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen paketi dağıtıyor.





Maddi açıdan desteğe ihtiyacı olan yetim aileleri ile işten çıkarılmış ya da gündelik işlerde çalışan vatandaşlara yönelik olarak yürütülen çalışma kapsamında, Konya İHH Akşehir Temsilciliği tarafından 300 aileye yardım ulaştırıldı. Bayrama yakın bir tarihte de yetim çocuklara ve ailelerine bayramlık alışveriş yaptırılması hedefleniyor.





Kampanyanın 27 Mart’ta başlatıldığını hatırlatan Konya İHH Akşehir Temsilcisi Ahmet İbişdayı; “Bu kampanya çerçevesinde sahadaki gözlemlerimiz neticesinde fark ettiğimiz bir takım toplumsal sorunları çözmeye, bu sorunlara deva olmaya çalışıyoruz. Salgın sebebiyle özellikle küçük işletmelerin işlerini sürdüremediklerini tespit ettik. Ülke çapında 100 bin insana ulaşmayı hedeflerken tabii ki bizim önceliğimiz Akşehir’imizdeki dul, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelerimizdir” diye konuştu.





Kampanyaya destek beklediklerini belirten İbişdayı; “Bağışçısıyla ve sahada bu bağışları adrese ulaştıran bir nevi yardım ırgatlarıyla birlikte bu büyük hareketin desteklenmesini, toplumumuzun içine düştüğü sıkıntılıları gidermek konusunda üzerine düşeni yapmasını sağlayacak her türlü gayretin gösterilmesini talep ediyoruz” dedi.





Başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde mağduriyet yaşayan Müslümanlara zekatlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanya bağışlarını vermek isteyenler; banka hesapları üzerinden ya da SMS göndererek kampanyaya katılabilecekleri gibi Konya İHH Akşehir Temsilciliğine de başvurabiliyorlar.