Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü; Antalya’dan yaklaşık 50 kişilik bir grupla ve Akşehir’i Sevenler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (AKSEVDER) organizasyonuyla 2014 yılının Ağustos ayında Dünya'nın Ortası Akşehir’i ziyaret etmişti. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da 2015 yılının Aralık ayında bir iade-i ziyarette bulunmuş ve Kepez İlçe Belediyesi ile Akşehir İlçe Belediyesi arasında imzalanan protokolle Kepez ve Akşehir, Kardeş Şehir olmuşlardı.

Başkan Akkaya ve beraberindekilerin Akşehir dışında yaşayan hemşehrileri ile buluşacağı Sıla Buluşmaları programının ilki, 27 Mart 2022 Pazar Günü Antalya’da, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katılımıyla gerçekleştirilecek. Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen program saat 11:00’da başlayacak.

Akşehir Belediye Başkanı Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında; “Akşehir dışında yaşayan hemşehrilerimizle bir araya gelmek, onların sıla özlemlerini bir nebze olsun dindirebilmek amacıyla başlattığımız Sıla Buluşmaları’nın ilkini Antalya’da gerçekleştiriyoruz. Antalya’da yaşayan hemşehrilerimizi Pazar günü saat 11:00’da düzenleyeceğimiz programa bekliyorum. Damağımızın tadı, yöremizin coğrafi işaretli lezzeti Akşehir Hersesi’ni de siz değerli hemşehrilerimize ikram edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Antalya’da yaşayan ve programa katılmak isteyen Akşehirliler, 25 Mart 2022 Cuma günü saat 17:00’a kadar; Akşehir Belediyesi’nin 444 9 153 numaralı hattını veya 0505-708 43 18 no.lu telefondan Antalya AKSEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bayram’ı arayarak ya da katılım formunu doldurarak kayıt yaptırabilecekler.

Form için tıklayınız