Akşehir Belediyesi tarafından açılan Akşehir Mutfağı’nda Akşehir’e özgü olarak yapılan ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Akşehir Şerbeti vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.



İçinde zencefil, zerdeçal, kabuk tarçın, havlucan, ağrı kökü, karanfil, yeni bahar, ayva çekirdeği gibi maddeler bulunan Akşehir Şerbeti, Akşehir Mutfağına gelen yerli ve yabancı müşterilerinde ilgisini çekiyor.

Şerbetin birçok hastalığa iyi geldiğine inanıldığını belirten Akşehir Mutfağı Sorumlusu Nusret Kol, “Akşehir, birbirinden güzel yemekleri, kültürü ve doğasıyla Konya’nın en önemli ilçelerinden biridir. Yöremize ait lezzetleri sunduğumuz mutfağımızda ziyaretçilerimizin beğenisine Akşehir’e özgü olan şerbetimizi de sunduk. İçinde birçok yararlı baharatın bulunduğu şerbetin İştah açtığı, sinirleri uyardığı, Kana biriken zehirli maddelerin atılmasına fayda sağladığı, damar sertliğine iyi geldiği ve bir çok derde şifa olduğuna inanılmaktadır. Bu faydalı içeceği çoğu misafirimizde gazlı içeceklerin yerine tercih etmektedir” diye konuştu.

Akşehir Mutfağı’nda bir sürahi Akşehir Şerbeti 5 TL den satışa sunulmakta.