Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları, 31165 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.





2020/293 sayılı Kararla atanan İl Milli Eğitim Müdürleri arasında, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken 2019 yılı Şubat ayında görevlendirmeyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirilen Seyit Ali Büyük de yer aldı. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı atandı.





Konya doğumlu olan Seyit Ali Büyük, üniversite öğreniminden sonra Trabzon, Erzincan ve Konya’da öğretmenlik ve yöneticilik, 2001-2005 yılları arasında İsviçre Eğitim Ataşeliği nezdinde Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri öğretmenliği yaptı. Büyük, 2005-2014 yılları arasında da Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.





S.Ü.’ye Rektör Ataması





Resmi Gazetede yayımlanan 2020/303 sayılı Karar ile de Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Metin Aksoy atandı. Avusturya Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi okuyan Aksoy; 2007 yılında Yrd. Doç. Dr. Olarak göreve başladığı Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerini yürütmüştü.