Türk Kızılayı Konya Toplum Merkezi’nin organizasyonuyla; 9-13 yaş gurubundaki Suriyeli öğrenciler, 59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde ağırlandılar.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaretinde konuşan Uzman Psikolog Melda Kimyonşan; “Kurumumuz 2016 yılı Ocak ayından beri resmi olarak faaliyet gösteriyor. Son 2 senedir Suriyeli bireylerle çalışıyoruz. Uyum ve entegrasyon kapsamında, halkımızı da içine alarak engelli bireylerle de çalışmaya başladık. Koruma programı içerisinde, Suriyeli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yani kimlikle alakalı sorunlarını çözmek, Psiko sosyal içerik açısından da; psikologlar ve çocuk etkinlik görevlisi ile çocuk gelişimini sağlamak konularında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Amacımız çocuklarla kaynaşmak ve bireyleri psikolojik olarak rahatlamaktır. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.



Başkanı Akkaya da; “Kızılay’ımız her alanda olduğu gibi toplum merkezi bürosuyla da  bu yavrularımıza; ülkemizde kendilerini daha rahat hissetmeleri noktasında destek veriyor. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği vesilesiyle geçen yıl bir grup gelmişti, bu yıl da 9-13 yaş gurubu öğrencilerimiz aramızdalar. Çocuk tiyatrosu ve sanat atölyesi çalışmalarına katılıyorlar. Suriye’de güvenliğin yeniden sağlanması noktasında ciddi çalışmalar var ve yavaş yavaş geriye dönüşler başladı. Umarız en yakın zamanda bu kardeşlerimiz de kendi memleketlerine döner ve kendi hayatlarını idame ettirirler.’’ diyerek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



Uzman Psikolog Melda Kimyonşan ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın birbirlerine hediye takdiminin ardından heyet ve Akkaya, hatıra fotoğrafı çektirdi.