Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, Kasım 2019 Mesleki Çalışmaları kapsamında Beyşehir ilçesine bir gezi düzenledi.





Beyşehir’in doğal ve kültürel değerlerini tanımayı amaçlayan gezide ilk uğrak yeri, Beyşehir yakınlarındaki Sonsuz Şükran Köyü oldu. Ülkemizin önde gelen sanatçılarının yaptırdıkları kerpiç evlerden oluşan köy, büyük ilgi gördü. Sanatçıların zaman zaman gelip köyde vakit geçirdikleri ve halen devam eden inşaatlarla köyün daha da büyüyeceği öğrenildi.





Beş yüz yıllık geçmişi olan Beyşehir Beylerbeyi Konağında yapılan kahvaltıdan sonra; 1299 yılında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılan, ağaç direkli ve düz çatılı, Anadolu’nun en büyük Ulu Camii olan Eşrefoğlu Camii ve müzesi gezildi. Şehir gezisi, tekne gezisi, Hitit Pınarı gezisi ve akşam yemeğinin ardından gezi sona erdi.





Okul müdürü Hasan Hüseyin Akbaba, çevreyi ve kültürel mirasımızı tanıma adına oldukça önemli olduğuna dikkat çektiği bu tür gezilerin devam etmesini amaçladıklarını söyledi.