Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi tarafından, 2019-2020 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için diploma töreni düzenlendi.





Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda öğrencinin katıldığı törende öğrencilerin üniversite sınavıyla ilgili görüşlerini alan ve bir konuşma yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barboros Topaloğlu; sınavı iyi geçmeyen öğrencilerin üzülmemesi gerektiğini, çalışmalarını daha disiplinli bir şekilde yürüttükleri takdirde hedeflerine bir yıl sonra da olsa ulaşacaklarını söyledi. Sınavı iyi geçen öğrencileri tebrik eden Topaloğlu, diplomasını verdiği Okul Birincisi Kıymet Sivri ile birlikte kütüğe isim plaketini çaktı.





Sosyal mesafe kurallarına uyularak ve maske takılarak yapılan törende tüm öğrenciler okuldan ayrılmanın verdiği hüzünle diplomalarını aldılar. Okul Müdürü Hasan Hüseyin Akbaba da yaptığı konuşmada; “Hayat her zaman sizlere bir şeyler öğretmeye devam edecektir. Bu okuldaki öğrenciliğiniz bitti ancak umut ediyorum ki öğrenciliğiniz bir yüksek kademede bir süre daha devam edecektir. Bundan sonraki hayatınızda hepinize gönülden başarı ve mutluluk diliyorum” ifadelerine yer verdi.





İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu’nun, tayini çıkan Müzik Öğretmeni Ayşe Ay ile Rehber Öğretmen Seda Sığırcı’ya plaket takdim ettiği törenin sonunda öğrenciler mezuniyetlerini, keplerini havaya atarak kutladılar.