Akşehirli Uzman Çavuş Aykut Kazar’ın şehit oluşunun 2. yıldönümünde, annesi Semra Kazar tarafından Kızılay Aşevi’nde anma yemeği verildi.





Şehidimiz için verilen yemeğe; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emre Çapan, Akşehir Müftüsü Ali Kardaş, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça ile oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Şehidimiz için yapılan dua ile başlayan yemeğin düzenlendiği Aşevi salonu; yemeğe yoğun ilgi gösteren esnafından emeklisine genç yaşlı, kadın erkek Akşehirlilerle dolup taşarken, Şehidimizin kız kardeşi Açelya ve annesi Semra Kazar da anma yemeğinde kendilerini yalnız bırakmayan hemşehrileriyle yakından ilgilendiler. Yemek sonrasında da şehidimizin evinde mevlit okutularak dua edildi.





Uzman Çavuş Aykut Kazar; Şırnak Beytüşşebap’ta katıldığı operasyonda kayalıklardan düşerek ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede 10 gün süren yaşam mücadelesini 24 Kasım 2017 tarihinde kaybederek şehit olmuş, 25 Kasım 2017 tarihinde dönemin Konya Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı kalabalık bir cenaze töreni ile Akşehir Şehitliği’ne defnedilmişti.