Kararda uygulanacağı belirtilen tedbirler şöyle sıralanıyor:

*Kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte vatandaşların evlerde misafir kabulünün, salgının bulaşma/yayılım hızını artırdığı göz önüne alınarak; evlerde gün, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmemesi, evlere misafir kabul edilmemesi hususunun vatandaşlara hatırlatılması.

*İlçede Salı Günleri Kurulan Sebze Pazarının, salgının bulaşmaya/yayılım hız ve etkisinin azaltılarak toplum sağlığının korunması amacıyla geçici süre ile kapatılması.

*Mahalle aralarında insanların maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadan yapmış oldukları sohbet, ziyaret vb. etkinliklerin yasaklanması.

*İlçede meydana gelen ölüm olaylarının; ilçe merkezinde İlçe Emniyet ve Belediye Zabıta ekiplerine, dış mahallerde ise İlçe Jandarma ekiplerine bildirilmesi, defin işlemleri esnasında kolluk kuvvetleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması, cenazelerin elden ele taşınmaması ve defin işlemlerinin belediye araçları tarafından yapılması.

*İlçeye dışarıdan gelen hurdacıların ilçe merkezi ve mahallere girişlerinin yasaklanması, girenler hakkında kolluk kuvvetleri tarafından cezai işlem uygulanması.